Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Αφιερωμένο στον Gerald "Jerry" Lawson, πατέρα οι οικιακού gaming, το doodle της Google (video)

Το Google έκανε διαθέσιμο ένα νέο διαδραστικό doodle, για να τιμήσει τον Gerald "Jerry" Lawson, τον άνθρωπο που δημιούργησε το πρώτο οικιακό σύστημα για video games, το οποίο χρησιμοποιούσε cartridges. Το doodle ξεκινάει με ένα tutorial που συστήνει στο κοινό τον Jerry και στη συνέχεια σας μεταφέρει σε έναν editor, όπου μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας retro arcade game. Υπάρχουν και πέντε έτοιμα παιχνίδια από τα οποία θα μπορέσετε να αντλήσετε έμπνευση ή να τα χρησιμοποιήσετε ως βάση για να δημιουργήσετε το δικό σας.

Ο Lawson μεγάλωσε στο Queens της Νέας Υόρκης και παρά το γεγονός ότι ήταν μαύρος, φοίτησε σε ένα σχολείο όπου η μεγάλη πλειοψηφία ήταν λευκοί. Εμπνεύστηκε από τον Αφροαμερικανό επιστήμονα George Washington Carver.


Ο Lawson αγάπησε τους υπολογιστές όταν δούλευε για τις Federal Electric ITT και PDR Electronics. Τη δεκαετία του '70 μετακόμισε στη Silicon Valley όπου εφήυρε το πρώτο οικιακό σύστημα για video games, έχοντας ως εργαστήριο το γκαράζ του. Η δουλεία του άλλαξε για πάντα την πορεία της βιομηχανίας του gaming.

O Lawson έφυγε από τη ζωή το 2011, όμως συνεχίζει να αποτελεί πηγή έμπνευσης για τις νεότερες γενιές.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*